Vesti iz kluba

POTPISIVANJE PISMA O NAMERI BRATIMLJENJA

21.10.2017. Rotari klub Čačak i rotari klub Jambol, Bugarska , u Jambolu, potpisali su pismo o nameri bratimljenja, a sam čin bratimljenja obavljen je mesec dana kasnije u Čačku. U ime rotari kluba Čačak, ovoj ceremoniji prisustvovali su Nenad Tutunović i Ivan Radojević. Oni su u ime kluba predali poklone, iz našeg kraja, kao i posebne poklone za predsednika i sekretara kluba, Hrista i Krasimira, zastavu Srbije i rotari čekić.

IZVEŠTAJ SA PROSLAVE DANI ROTARIJA U OVČAR BANJI

U subotu 11.06.2016.g u organizaciji RC Čačak okupili smo se u Ovčar Banji na tradicionalno druženje. Imali smo zadovoljstvo da su nam se pridružili prijatelji iz RC Smederevo, RC Čukarica, RC Ajdovščina Slovenija, RC Sremska Mitrovica, RC Kraljevo, RC Topola, RC Kruševac, RC Beograd i ovom prilikom im se zahvaljujemo što su nam svojim prisustvom uveličali proslavu.
Poslužilo nas je vreme, pa smo u potpunosti sproveli zacrtani program:
- Doručak uz gibanicu,zeljanicu,pitice..
- Vožnja katamaranima po jezeru Međuvršje
- Poseta manastiru Nikolje
- Multimedijalna predstava- recital mladog pesnika iz Leskovca Stefan Tićmija
- Kasni ručak u našoj omiljenoj Broćića avliji uz svesrdnu podršku trubačkog orkestra Saše Krstića prve trube za 2014 I 2015 godinu.
- I na kraju licitacija statue trubača u drvetu rad Miladina Lekića iz Šljivovice Mokra Gora. Dobrom voljom učesnika prikupljeno je 88.500,00RSD u fond za predstojeće akcije pomoći.

Bilo je nam zadovoljstvo da budemo domaćini dragim gostima a sledeće godine i vama koji ovo čitate a niste bili…

POPLAVE 2014

Donacija gradu za vreme poplava 2014.godine, kada je rotari klub Ajdovščina iz Slovenije organizovao veliku akciju u Ajdovščini i Logatecu. Tom prilikom gradu je poklonjena HTZ nova oprema u vrednosti oko 32000 eura i hrana, odeća i kućna hemija u vrednosti oko 20.000 eura što je bila jedna od najvećih donacija gradu Čačku...

Donacija opreme bolnici u Čačku, dečijem odeljenju…

Nakon humanitarnog rotari bala 2014.godine, od sredstava koja su prikupljena na balu, donacija prijatelja kluba i od sredstava kluba kupljeni su profesionalni inhalatori i merači protoka kiseonika

DONACIJA NEONATALNOM ODELJENJU ČAČANSKOG PORODILIŠTA

Ovih dana su članovi RC Čačak uručili neophodne medicinske uređaje Neonatalnom odeljenju čačanskog porodilišta. Sredstva za ovu akciju su prikupljena organizacijom tradicionalnog Rotary bala u novembru prošle godine.

Donacija opreme Domu zdravlja u Čačku

Rotari klub Čačak donirao je Domu zdravlja automatski hematološki analizator krvi, vredan više oko 30 hiljada dolara. Reč o savremenom automatskom analizatoru krvi koji će omogućiti brže i efikasnije analize, uz vecu sigurnost kvaliteta rezultata.

Predaja dokumentacije hematološkog aparata direktoru doma zdravlja...

Rotary akcije

Rotari klub Čačak je u rotarijanskoj godini od 1.Jula 2013. godine do 1.Jula.2014, sproveo niz akcija: - donirane su magnetne table gimnaziji u Čačku i osnovnoj školi u Prijevoru, - data je novčana pomoć Vukovoj zadužbini u Čačku kao pomoć u izdavanju knjige povodom 100 godina od početka prvog svetskog rata, - dostavljena je pomoć u hrani i odeći šestočlanoj porodici u Trnavi, - nastavljeno je stipendiranje studenta muzičke akademije u Nišu, - zejdno sa rotari klubom iz Ajdovščine dostavljena je pomoć gradu Čačku za vreme poplava vredna preko 50.000 eura - čačanski klub učestvovao je i u prikupljanju novčanih sredstava za pomoć poplavljenim područjima na nivou distrikta Srbija i Crna Gora. Za sledeću rotarijansku godinu planiran je nastavak akcije doniranja magnetnih tabli školama kao i opremanje biblioteka seoskih škola knjigama, a u toku su dogovori sa zdravstvenim centrom u Čačku o preuzimanju hematološkog uređaja za analizu krvi vrednog oko 50.000USD koji bolnica Čačak nije želela da prihvati.
Rotari klub Čačak je tokom 2012. i 2013.g. u sklopu svojih redovnih aktivnosti organizovao više donatorskih akcija. Najpre je krajem 2012.godine sredstva prikupljena u humanitarnoj aukciji umetničke slike, dar čačanskog slikara Bože Plazinića, i sopstvena sredstva, u iznosu od 40.000 dinara uplatio na račun muzeja u Čačku, kao pomoć postavci muzeja dece u Čačku, krajem XIX i početkom XX veka. Od sopstvenih sredstava članova kluba tokom 2012 i 2013 godine stipendira studenta harmonike na muzičkoj akademiji u Nišu. Takođe, tokom 2013.godine klub je pokrenuo akciju, « Bele magnetene table u školama, i u sklopu te akcije poklonio je dve magnetne table sa priborom za pisanje osnovnoj školi u Prijevoru, i jednu veliku magnetnu tablu sa priborom Gimnaziji u Čačku. Sredstva za kupovinu tabli obezbeđena su od članova kluba i proizvođača rakije, Prodanović iz Čačka. Na žalost, u junu 2013 godine, donacija vredna preko 50.000USD, hematiloški analizator za analizu krvi, koji je bio obezbeđen za Dom zdravlja u Čačku, nije realizovan zbog pravno-birotehničkih problema, tako da je ovaj uređaj, kao i 11 drugih, otišao u drugi grad u Srbiji koji je ovu donaciju prihvatio Za naredni period RC Čačak, planira zajedničke akcije sa rotari klubom Ajdovšćina iz Slovenije, na postavljanju sportskih sprava u Čačku i Sloveniji. Klub je pokrenuo u privredno-turističke inicijative sa privrednicima iz Slovenije i njihovim partnerima iz Italije.